Minden, amit a virágokkal kapcsolatos teendőkről tudni kell, ha emlékőrt szeretnél

A nagy napotokon a menyasszonyi csokrod virágai frissek és gyönyörűek lesznek. Ha a belőlük készült emlékőrnél is fontos számodra, hogy minél szebbek maradjanak a virágok, akkor már a csokor kézhezvételétől kezdve vigyáznod kell rájuk. Ebben szeretnék neked segíteni, ezért összegyűjtöttem a megrendelők által leggyakrabban feltett kérdéseket a menyasszonyi csokrokkal kapcsolatban.

1. Hogyan tárold biztonságosan a csokrodat az esküvőtök napján?

Ameddig csak lehet, tartsd friss vízben a virágokat! Az esküvőtök helyszínére is készíts be egy vízzel teli vázát és ha le kell tenned a csokrodat, ne csak az asztalra dobd le, hanem tedd a vázába, hogy megóvd a csokor szélén lévő virágokat a sérülésektől és hidratáltak maradjanak a növények. Fontos, hogy a virágfejek magassága nem haladhatja meg az 5cm-t, ha emlékőrt szeretnél, ezért ezt kérlek előre jelezd a virágosodnak! 

2. Mikor és hogyan tudod eljuttatni hozzám a virágaidat?

 A nagy napotok után minél hamarabb juttatod el hozzám a csokrodat, annál szebben ki tudom szárítani a virágokat, ezért azt szoktam kérni a megrendelőimtől, hogy az esküvőt követő első munkanapon küldjék el a csokrot, ha a budapesti személyes átvétel nem megoldható. Fontos, hogy olyan futárszolgálatot válassz, aki garantálja a következő munkanapon történő kézbesítést. Személyes átvételre is van lehetőség, előre egyezetett időpontban, ezzel kapcsolatban már az esküvő előtt egyeztetnünk kell. Szombati esküvő esetén legkésőbb keddig el kell jutnia hozzám a menyasszonyi csokrodnak, fontos, hogy 4 napnál régebbi csokorból nem készítek emlékőrt! (Kivételt képez ez alól a hagyományos módszerrel már kiszárított csokor.) 

Futárszolgálattal való csomagküldés estén a csokrot az esküvőt követő első munkanap reggelén GLS csomagponton (nem automatába és nem házhoz hívott futárral) tudjátok feladni, mert csak ebben az esetben biztosított a következő napon történő kézbesítés!

3. Hogyan csomagold be biztonságosan a csokrodat?

Először is, válassz egy megfelelő méretű dobozt. Ne legyen túl nagy, mert ha mozogni tud a csokrod, sérülhetnek a virágok, de a túl kicsi doboz sem jó választás, mert abban biztosan megnyomódnak a szirmok, ami látszani fog a szárítás után is. 
Fontos, hogy időben szerezz be tűzőhabot(oázist), mert szükséged lesz rá a csomagküldésnél. A csokrot vedd ki a vázából, és a benedvesített tűzőhabba szúrd bele a virágok szárait. Ha ezzel megvagy, a tűzőhabot tekerd be alufóliával, majd a fóliába csomagolt oázisra tegyél egy zacskót (a viragokra ne!) és készen is vagy a legfontosabb résszel. 
Ezután helyezd a dobozba a csokrot, majd a maradék helyet töltsd ki térkitöltő anyaggal. (Ez lehet az erre a célra szolgáló anyag, de összegyűrt újságpapír is megteszi.) A lényeg, hogy a csokornak a legkevesebb mozgásteret hagyjuk, de figyelj arra, hogy a szirmok, levelek ne sérüljenek, ne legyenek összenyomva

     


4. Régebbi, már kiszárított csokorból is készíthető emlékőr? 

Igen, készíthető. Három választási lehetőség van a régebbi virágokból készített emlékőrök kapcsán. Az egyik, hogy a virágok színkorrekción esnek át, ezáltal megpróbálom a csokrod növényeit kicsit felfrissíteni és ilyen formában használom fel őket az emlékőrhöz. A másik, hogy a virágokat a jelenlegi állapotukban tartósítom, ez azt jelenti, hogy nem festem őket, a csokor szétbontása után kerülnek a formába, és így kerül rájuk az epoxigyanta. A harmadik választható opció pedig az, hogy a virágokat natúr, vagy színezett állapotban használom, de a hátteret adó zöld növényeket az általam szárított élénkebb színű növényekre cserélem. A régebbi csokrok esetében kérlek vedd figyelembe, hogy egy friss csokorhoz képest sokkal sérülékenyebbek, így a csokor szétbontása során, illetve a festést folyamat közben is előfordulhat, hogy egy-egy virág menthetetlenné válik a gondos odafigyelés ellenére is. 

         


Régebbi bejegyzés Újabb bejegyzés


Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a megjegyzéseket közzétételük előtt jóvá kell hagyni